2017年1月18日星期三

Fyra stadier av njursvikt i Kina


I Kina har vi bestämt stadier av njurinsufficiens främst beroende på nivån av serum kreatin. De fyra stegen är i huvudsak enligt följande: ersättning skede discompensation skede tidigt skede av njursvikt, slutstadiet av njursvikt.
I det första steget: ersättning skede, finns det nästan ingen symptom i klinik för njuren har en stark förmåga ersättning. När några av njur inre cellerna skadas, kommer andra att göra mer arbete såsom filtrerings blod, som gör serumkreatinin är 133 ~ 177umol / L. I detta skede kan njure fortfarande fungera och fungerar bra, så vi kallar det ersättning skede. Vi bör uppmärksamma emellertid att det har uppstått skador på njurarna och GFR har minskat. Njure kan fortfarande fullgöra ämnesomsättning, balans av elektrolyt, och så vidare.
Det andra steget är discompensation skede. I detta skede (High kreatininnivåer) serumkreatinin är 177 ~ 443umol / L. Den skadade njur glomerulus ökar, som svarar för cirka 60% till 75%. Sekre funktion har skadats, urea sura ökar också. patienter njursjukdom börjar få anemi, trötthet, svaghet, förlorade kroppsvikt, och så vidare. Om de lider av vattenförlusten, infektion eller blödning, kommer tillståndet att utvecklas snabbare.
Det tredje steget är tidigt skede av njursvikt stadium. I detta skede är det serumkreatinin 443-707umol / L. Det finns mer nekrotiska renal glomeruli. Renal fibros visas i njurtubuli-njurparenkym, njurblodkärlen, vilket leder till allvarliga skador på njurarna. När symptomen kommer patienter njursjukdom har mer uppenbart anemi, ökad urin på natten, och så vidare.
I slutstadiet av njursvikt, är serumkreatinin mer än 707umoll / L. I Kina, patienter börjar ta dialys. Den skadade njur glomerulus är mer än 95%. Patienter med njursjukdom kommer också att ha allvarliga kräkningar, lite urin, ödem, högt blodtryck och så vidare.

没有评论:

发表评论